Recept voor Italiaanse lamsschotel


Vlees ontdoen van overtollig vet en pezen. Vlees in blokjes van 4 cm. snijden en door de bloem halen; overtollig bloem eraf schudden. Olie en boter in een pan met dikke bodem verhitten. Vlees snel op matig vuur bruin braden (in porties). Vlees in een ingevette ovenschaal met inhoud van 1,5 liter leggen. Bleekselderij, ui, wortel en knoflook toevoegen. Tomaten (met sap) en tomatenpurree erdoor roeren. Wijn, bouillon en kruiden toevoegen. Aan de kook brengen; saus van de bodem losschrapen en over het vlees gieten. Op smaak brengen met peper. Goed afdekken en 1 uur stoven, tot het vlees mals is.


1 uitgebeende lamsbout van 1,5 kg
1/2 kop bloem
1 el olijfolie
30 gram boter
4 middelgrote stengels bleekselderij, schuin in schijfjes gesneden
2 grote uien, in ringen
2 wortels, schuin in schijfjes gesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 blik gepelde tomaten (440 gram)
2 el tomatenpurree
2,5 dl droge witte wijn
2,5 dl kippenbouillon
3/4 fl gemalen oregano
3/4 gemalen tijm
1/2 tl gemalen rozemarijn
versgemalen zwarte peper naar smaak

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur
Oven voorverwarmen op 180 graden. Voorbereidingstijd 25 minuten, kooktijd 1 uur. Serveren met knapperig brood en Italiaanse salade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links