Recept voor Italiaanse kipschotel


Meng de geraspte kaas met paar eetlepels Italiaanse kruiden in diep bord. Kluts een ei in een diep bord. Haal de stukken kipfilet door het ei en door de kaas. Leg de kipfilets op een bord in de koelkast. Snijd de knoflook en de ui klein en bak ze aan. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en weer paar eetlepels Italiaanse kruiden toe. Beetje peper naar smaak erbij en even lekker laten pruttelen. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in plakken. Doe de tomatensaus in een overschaal. Leg vervolgens de kip, courgette en aubergine dakpansgewijs daar bovenop. Strooi er wat stukjes blauwe kaas of geitenkaas over en tussen. Bak de schotel in ca. 45 minuten gaar.


4 flinke kipfilets, in stukken gesneden
2 blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 zakje geraspte oude kaas
Italiaanse kruiden
1 courgette
1 aubergine
1 ei
1 schepje suiker
1 ui
knoflook
100 gram blauwe kaas of geitenkaas

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 180 graden. Heerlijk met een frise salade en stukjes ciabatta. AriŽlla

    Home            Recepten           Zoeken             Links