Recept voor Italiaanse broccolistamppot


Kook de aardappelen in gezouten water gaar en giet ze af. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 minuten gaar. Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen. Verwarm de melk, zonder ze te koken. Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof doorheen. Giet er tijdens het stampen de warme melk bij. Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel met zout. Verdeel het gerecht over vier borden, garneer met de hamrepen en serveer direct.


1200 gr kruimige aardappelen
750 gr broccoli
200 gr kerstomaten
150 gr rauwe ham
2 dl magere melk
3 eetlepels rode pesto
peper en zout uit de molen

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietips:
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links