Recept voor Indische paksoistamppot met gehaktballetjes


Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballen, behalve de boter door elkaar en vorm er 4 balletjes van. Bak ze in een pan met dikke bodem in de boter rondom bruin, blus af met een scheutje water en laat ze, met het deksel half op de pan, in ± 15 minuten garen. Kook intussen de aardappelen in gezouten water gaar. Snipper de ui en snijd de prei en de paksoi in heel dunne reepjes. Fruit de ui in de olie glazig, voeg de sambal toe en bak de prei hierin omscheppend 2 minuten. Roer de melk erdoor, warm goed door, zodat alle vocht verdampt en schep de taugé erbij. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Schep het preimengsel en de boter erdoor en op het laatst ook de rauwe reepjes paksoi. Serveer direct met het gehakt.


Voor de balletjes:
300 gr rundergehakt
1 eidooier
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel mosterd
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gemberpoeder
een snufje kaneel
1 theelepel sambal
zout en peper uit de molen
1 eetlepel boter Voor de stamppot:
11/2 kg kruimige aardappelen
1 grote ui
2 preien
1 struik paksoi
1 eetlepel zonnebloemolie
1-2 eetlepels sambal badjak
1/2 dl magere melk
100 gr taugé

25 gr boter
peper en zout uit de molen

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietips:
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links