Recept voor Indische lamspot


Kruid het lamsvlees met zout, peper en ketoembar en bak het in wat olie bruin. Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg dan al omscheppend de pepers, de sereh, de salam, de in blokjes gesneden aardappelen, de fijngesneden worteltjes, de koenjit, de boontjes, de spruitjes, de in blokjes gesneden aubergine, 1 cm santen, de oesterzwammen, de taugé en 1 kopje water toe en laat het geheel even sudderen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Doe het lamsvlees in een grote ovenschaal of braadslee en verdeel er de groenten over en omheen. Zet het gerecht ± 20 minuten in de oven en bedruip het regelmatig met de saus van de groen.


11/2 kg lamsvlees of lamsbout
taugé

1 aubergine
1 bosje lente-uitjes
200 gr spruitjes
200 gr sperzieboontjes
200 gr worteltjes
3 aardappelen
2 rode pepers
4 teentjes knoflook
10 cm sereh
2 blaadjes salam
4 blaadje laos
1 theelepel koenjit
1 bakje oesterzwammen
santen
zout, peper, ketoembar

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links