Recept voor Indisch rundvlees


Snijd het vlees in dobbelstenen. Maak een mengsel van nootmuskaat, laos en gember. Bestrooi hiermee het vlees. Bak het vlees in hete olie rondom aan. Zet het vuur laag en giet melk en water bij het vlees. Roer de aanbaksels goed los. Voeg vervolgens de trassi, de ketjap, de sambal en de sereh toe. Zet het vuur laag en laat het vlees in ongeveer vijf kwartier met een deksel op de pan gaar worden.


500 gram runderlappen
1/2 theelepel nootmuskaat
1 theelepel laos
1 eetlepel geraspte verse gemberwortel of 1,5 theelepel gemberpoeder
stukje trassi tergrootte van een walnoot
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 serehstengel
1 deciliter melk
2 deciliter water
olie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links