Recept voor Indisch lamsgehakt


Vermeng het gehakt met de rijst, het ei, de ananas, mango, Spaanse peper, kerrie, komijn, zout, peper, nootmuskaat en de peperkorrels. Vorm van dit mengsel 8 ovale schijfjes en druk die goed aan. Verhit de olie en bak de vleeskoekjes op hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de schijven halverwege. Lekker met gekruide aardappelpuree.


600 gr lamsgehakt
50 gr gekookte witte rijst
1 ei
1 fijngesneden schijf ananas
1/2 kleine geschilde, fijngesneden mango
1 fijngesneden Spaanse peper
1 eetlepel kerriepoeder
1/4 theelepel komijnpoeder
zout, peper
1/4 theelepel versgemalen nootmuskaat
1 theelepel fijngehakte groene peperkorrels
5 eetlepels olie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links