Recept voor In karnemelk gepocheerd lamsvlees


Zet een grote stoofpan op middelhoog vuur en verhit er de olie in. Voeg de paprika en de ui toe en blijf geregeld omscheppen tot de ui na ± 5 minuten glazig is. Doe er dan het vlees, zout, wat peper, de wortel, het karwijzaad, een vleugje cayennepeper en de bouillon bij. Laat de bouillon tegen de kook aan komen en maak intussen de maïzena met de karnemelk aan. Roer dit door de kokende bouillon, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het lamsvlees in ± 45 minuten gaar worden. Breng 3 liter water met zout aan de kook, voeg de noedels toe en kook ze al dente. Laat de noedels daarna uitlekken en schep ze op een dienschaal. Schep er het lamsvlees over en dien het gerecht onmiddellijk op.


600 gr lamsvlees in blokjes
1 groene paprika
1 gesnipperde ui
witte peper
1 winterwortel
2 theelepels karwijzaad
cayennepeper
31/2 dl kippenbouillon
21/2 dl boerenlandkarnemelk
11/2 eetlepel maï
zena
250 gr eiernoedels
zout

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links