Recept voor Huzarensalade Swietie Sranang (Surinaams-Nederlandse salade)


1. Aardappels gaarkoken en prakken. 2. Kipfilet gaar koken en fijnsnijden, daarna het enkele minuten in 2 eetlepels olie bakken samen met de maïs. 3. Meng de aardappelpuree met de melk en voeg die samen met zilveruitjes, halvanaise, aardappels, augurken (in plakjes gesneden), appels (in kleine stukjes gesneden) en de suiker aan de kip toe. 4. Schep 1/4 deel hiervan voor een naturel salade; voeg aan het reseterend deel de rode bieten (fijngehakt) toe en meng het met het geheel goed door. Serveren met sla, ei en uitjes.


150 gram kipfilet
1 pot halvanaise (500ml)
250 gram aardappelpuree
1 liter melk
1 kleine blik maï
s (nettogewicht 170 gram)
6 stuks zoetzure augurken
2 eetlepels suiker
1 pot rode bieten (nettogewicht 340 gram)
Olie
2 kleine friszure appels
8 middelgrote aardappels
150 gram zoetzure zilveruitjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Gebruik in plaats van de kip eens sojabrokken fijn in dat geval is de salade ook langer houdbaar. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links