Recept voor Hutsefluts


Meng de kip met de ketjap en de knoflook en marineer minstens 30 minuten. Schil de sinaasappels en snijd de partjes vruchtvlees tussen de witte vliesjes uit. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de paprika met de suiker op hoog vuur al omscheppend tot die bruin wordt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de paprika in een schaaltje en verdeel de sinaasappelpartjes erover. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze bruin worden. Schep de banaan erbij en laat die meebakken tot hij zacht wordt. Breng op smaak met zout en peper. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak hierin de kip op hoog vuur in 5-7 minuten al omscheppend krokant bruin. Serveer alles in aparte schaaltjes.


500 gram kipfilet, in blokjes
5 eetlepels ketjap manis
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 sinaasappels
5 eetlepels olie
1 gele paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 eetlepel basterdsuiker
3 uien, in ringen
2 bananen, in blokjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Lekker met rijst en satÚsaus. Albert

    Home            Recepten           Zoeken             Links