Recept voor Hartige pannenkoeken


recept Hartige pannenkoeken Meng de tomaat, kip, ui, ma´skorrels, kwark, kruiden, zout en peper in een ruime schaal. Zeef de bloem en het zout boven een kom. Schenk de losgeklopte eieren in een kuiltje en voeg de helft van de melk toe. Klop met een garde tot een beslag. Voeg al kloppend de rest van de melk toe. Blijf kloppen tot er een soepel beslag ontstaat. Verwarm intussen een koekenpan met olie. Als de pan goed heet is, kan je beginnen met het bakken van de eerste pannenkoek. Keer de pannenkoek om en bak de andere kant. Leg de pannenkoek op een bord. Bak vervolgens de rest van het beslag. Als de pannenkoek wat afgekoeld is, kan je de pannenkoek vast in vieren vouwen. Als alle pannenkoeken gebakken zijn, verdeel je de vulling over de zakjes. Leg de pannenkoekjes in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en borrelend heet. Bestrooi voor het serveren de pannenkoeken met peterselie.


Voor het beslag (7 pannenkoeken):
200 gram bloem
zout
3 eieren, losgeklopt
4 dl melk
olie/boter om te bakken
Voor de vulling:
3 tomaten in stukjes
250 - 300 gram gare kipfilet in stukjes
blikje ma´skorrels
5 el magere kwark
1 kleine ui (gesnipperd)
2 tl gedroogde majoraan of basilicum
75 gram geraspte kaas
zout
peper
peterselie (fijngeknipt) voor het serveren

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 190 graden. Extra nodig: grote ovenschaal. Serveren met gemengde salade. De pannenkoeken zijn machtig. Voor kinderen is 1 gevulde pannenkoek vaak voldoende, voor volwassenen 2.

    Home            Recepten           Zoeken             Links