Recept voor Hartige gebakken kaasplakken


Druk de pijnboompitten mooi verdeeld in de kaasplakken. Klop het ei los met de koffiemelk, de mosterd, de peterselie, de bieslook, een snufje zout en wat peper. Wentel elke kaasplak door de bloem (klop de overtollige bloem eraf) en dan door het ei en het paneermeel. Zorg dat de plakken een egaal paneerlaagje hebben. Laat ze een half uur in de koelkast opstijven. Laat in een grote koekenpan het schuim van de boter net wegtrekken en bak de kaasplakken op matig vuur aan beide kanten goudbruin. Serveer ze bij andijviestamppot.


2 eetlepels pijnboompitten
4 plakken jongbelegen boerenkaas van 1 cm dik (±
125 gr per plak) zonder korst
1 ei (M)
1 eetlepel koffiemelk
2 theelepels fijne Franse mosterd
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
zout, peper
bloem
royaal paneermeel voor het wentelen
50 gr boter

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links