Recept voor Hamrolletjes met zuurkool en kaas


Schil de aardappels en snijd ze in vieren snijden. Kook ze in in 10-12 minuten net gaar. Smet in een kleine pan met dikke bodem de boter. Voeg bloem toe en laat het 1 min. zachtjes bakken. Voeg de melk toe en roer het tot een gladde saus. Laat de kaas in de saus smelten. Breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de zuurkool over de plakken ham en rol ze op. Giet de aardappels af en schep ze in een ovenschaal. Schenk de helft van de saus erover. Leg vervolgens de hamrolletjes erop en schenk de rest van de saus erover. Zet de schotel 15 minuten in de oven.


1,2 kilo aardappels
150 gram geraspte belegen kaas
40 gram boter
40 gram bloem
400 ml melk
750 gram zuurkool, uitgelekt
12 plakken schouderham (ca. 250 g)
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 225 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links