Recept voor Haggis 2


1 schapenmaag 1 kg havermout 550 gr schapen- of lamsvet 500 gr schapen-, lams- of reelever 1/2 liter bouillon schapenhart en -longen 1 grote ui 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel piment zout en peper


Haggis is de meest traditionele van alle Schotse gerechten. Het wordt altijd gegeten op Hogmanay (oudejaarsavond). Het is gevulde schapenmaag, die er uitziet als een dikke worst. De fijnste Haggis maakt men met reelever in plaats van met
schapenlever. Haggis moet worden opgediend op een zilveren schotel, terwijl een Hooglander in kilt, spelend op een doedelzak, drie rondjes om de tafel loopt. Men drinkt bij Haggis Whisky (zonder water, ijs, of sodawater!)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Rooster de havermout licht in een grote koekenpan en wrijf de vlokken fijn.
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links