Recept voor Groene koolstamppot met een tomatendakje


Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar. Pel en snipper de ui. Snijd de kool in reepjes en de ontvelde tomaten in plakjes. Snijd de rookworst in plakjes. Fruit de ui in de olie in een ruime pan glazig en bak de tomatenpuree even mee. Voeg de kool toe en bak die 5 minuten mee. Voeg de wijn, peper, zout en de helft van de kruiden toe en stoof het gerecht in ± 15 minuten gaar. Stamp de aardappelen met de melk fijn en schep het koolmengsel erdoor. Schep alles in een ovenschaal en verdeel de tomaat en de worst erover. Bestrooi met de rest van de kruiden, de walnoten en wat peper en zout en zet de schotel 7 minuten onder de hete grill.


11/2 kg aardappelen
zout
1 ui
300 gr groene kool
3 stevige tomaten
1 rookworst van 350 gr
1 blikje tomatenpuree
3 eetlepels rode wijn
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden
1-2 dl volle melk
30 gr grofgehakte walnoten
peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links