Recept voor Groene asperges met sojasaus en sesamzaad


Maak de asperges schoon door ± 2 cm van de onderkant af te breken en de stelen met een dunschiller tot ± 5 cm van de top te schillen. Snijd de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak de asperges ± 1 minuut. Strooi de suiker erover en roerbak nog 30 seconden. Giet de sojasaus erover en roerbak weer ± 30 seconden. Verhit de sesamzaadjes in een apart pannetje en rooster ze lichtbruin. Neem ze van het vuur en strooi ze over de asperges. Serveer de asperges direct.


24 groene asperges (±
750 gr)
2 eetlepels boter
1/2 theelepel suiker
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sesamzaadjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links