Recept voor Griekse spinazietaart


Laat de spinazie uitlekken tot het meeste vocht eruit is. Fruit de gesnipperede ui met de knoflook en de komijn in een eetlepel olie tot heel lichtbruin. Van het vuur afhalen en voeg de in kleine blokjes gesneden fêta en de roomkaas en de spinazie erbij. Goed mengen en af laten koelen. Neem bij voorkeur een vierkante ovenschaal en bestrijk deze met olie. Leg op de bodem van de schaal een velletjefillo-deeg en bestrijk dat licht met olie. Doe dat nog 5 keer. Doe de afgekoelde vulling op de laag fillo-deeg en stapel weer 6 laagjes fillo-deeg (steeds weer met olie bestrijken) op de vulling. Vouw de randen van het pakketje dicht zodat de vulling er niet uit kan. Verdeel de bovenkant van de taart met een scherp mes in bijvoorbeeld 16 vierkantjes. Vervolgens zet je de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden


450 gram diepvries-spinazie (gehakte spinazie)
1 pak fillodeeg (250 gram)
125 gram fêta (in kleine blokjes)
125 gram roomkaas
1 ui
1 teen knoflook
1 à 2 afgestreken theelepels gemalen komijn (djinten)
plantaardige olie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Deze taart kun je ook prima van verse spinazie maken! Oven voorverwarmen op 225 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links