Recept voor Griekse ovenschotel met verschillende groenten


Was de tomaten, aubergines en courgettes en snijd ze in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes. Leg ze door elkaar in een ovenschaal met olijfolie. De peterselie, de in ringen gesneden ui, de in reepjes gesneden paprika, de knoflookteentjes en peper en zout eraan toevoegen. Alles mag door elkaar heen in de ovenschaal. Zet de ovenschaal nu 2 uur in de oven. Tijdens het bakken twee koppen water toevoegen en zoveel meer als nodig mocht blijken. Warm opdienen.


1 kg rode tomaten
1/2 kg aubergines
1/2 kg courgettes
1/2 kg aardappelen
250 gram wortelen
250 gram groene paprika
1/2 kop peterselie, fijngesneden
1/2 kop gepelde knoflookteentjes
1 kop ui, gesnipperd
1 kop olijfolie
peper
zout

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Verwarm de oven voor op 180 graden. Lekker met feta.

    Home            Recepten           Zoeken             Links