Recept voor Grieks Paasbrood (tsoureka)


Kook 5 eieren 5 minuten en verf ze rood. Wrijf ze met de olie glanzend Doe het bloem in een kom en maak een kuiltje Maak een gistpapje met de gist, 6 eetlepels warm water en 1 theelepel suiker. Giet het papje in het kuiltje, meng het doorelkaar en laat 30 minuten rijzen op een warm plekje. Smelt de boter en de de suiker, zout, sinasappelrasp, anijspoeder en de resterende eieren door het deeg. Kneden tot er een zacht, elastisch deeg ontstaat. Als het deeg blijft kleven, even de handen met wat olie insmeren. Als het deeg te vast wordt, een scheutje melk toevoegen. Laat op een warm plekje 1,5 uur rijzen Kneed alles nog eens goed door, en leg 1/3 van het deeg opzij Maak een ovaal van ca 5 cm hoog en leg het op een bakblik (blik invetten!) Verdeel het andere stuk in vieren. Maak van de vier stukken strengen ter lengte van het brood. Draai twee strengen om elkaar en leg dat om het brood. Iets aandrukken. Klop een ei losmet 1 eetlepel water en smeer het brood hier mee in. Bestrooi met sesamzaad. Laat nog 15 min rijzen. Zet de 5 rode eieren bovenop het brood. Bak het brood 30-40 minuten in het midden van de oven. Op een rooster laten afkoelen


8 eieren
rode eierverf
0,5 theelepel olie
500 gram bloem
30 gram gist
100 gram suiker
100 gram boter
1 mespuntje zout
gerapte schil van 1 sinasappel
1 theelepel anijspoeder
1 eiredooier
50 gram sesamzaad
boter voor het invetten

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
De bereidingstijd is 3,75 uur, waarvan 2,25 uur rusttijd. Oven voorverwarmen op 180 graden H.L.

    Home            Recepten           Zoeken             Links