Recept voor Goudse moppen


Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed een stevig deeg van alle ingrediënten behalve de kristalsuiker. Rol van het deeg staven met een doorsnede van 3 ½ cm en rol ze door de kristalsuiker. Leg de staven in de koelkast om even op te stijven. Snijd ze in plakjes van 1 cm dik en leg ze – niet te dicht op elkaar - op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 12 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.


120 gram zachte boter
75 gram witte basterdsuiker
1 eidooier
½ el citroensap
snufje zout
150 gram bloem
50 gram kristalsuiker
Extra nodig: bakpapier

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 190 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links