Recept voor Goedgevulde kruidcake


Vet de cakevorm in met boter. Wel de rozijnen in lauw water. Hak de gember en de hazelnoten fijn. Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes. Maak het beslag van de mix voor kruidcake met water volgens de gebruiksaanwijzing. Laat de rozijnen uitlekken, dep ze droog en schep ze met de citroenrasp, hazelnoten, dadels en gember door het beslag. Vul de vorm met het beslag en strijk de bovenkant glad. Bak de kruidcake midden in de oven in 1 uur gaar. Prik met een satéstokje in de cake. Als het er droog uitkomt, is de cake gaar.


˝ el boter om in te vetten
50 g rozijnen
70 g bakgember of bolletjes stemgember (potje)
40 gram hazelnoten
10 dadels
1 pak mix voor kruidcake
2 tl citroenrasp
Extra nodig: cakevorm van 24 cm, keukenpapier

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 170 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links