Recept voor Goedgevulde groentesoep


Maak de prei schoon en snijd de prei in ringetjes. Snipper de ui fijn. Schrap de wortel en snijd hem in plakjes. Snijd de bleekselderij in stukjes. Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes. Zeef de bouillon en haal evt. lelijke stukjes vlees eruit. Snijd het vlees in stukjes. Verhit de olijfolie en fruit de ui, knoflook en prei en tenslotte de bleekselderij. Leg het deksel op de pan en laat de groenten 5 minuten smoren. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken tot de groente beetgaar is. Voeg het soepvlees toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Voor het opdienen de fijngehakte kevel of peterselie erop strooien.


2 liter bouillon met soepvlees
1 prei
1 ui
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 teentje knoflook
1 koolrabi
2 el olijfolie
zout
peper
peterselie of kervel
stokbrood

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Serveren met stokbrood.

    Home            Recepten           Zoeken             Links