Recept voor Gevulde tomaat met asperges


Verwijder de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Bestrooi de tomaten met zout en laat ze uitlekken. Verwijder de houtige uiteinden van de witte asperges en schil ze. Snij alle asperges in stukken van ca. 5 cm. Kook de asperges in ruim kokend water met zout ca. 5 minuten. Spoel ze met koud water en laat ze uitlekken. Klop de eieren los met de slagroom en de pizzakaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Was de basilicum en voeg de blaadjes toe aan het eimengsel. Haal de stukken asperges door het eimengsel. Vul de tomaten met het eimengsel en steek de asperges erin. Doe de tomaten in een ovenschaal en bak ze in ca. 30 minuten gaar.


4 vleestomaten
zout
(versgemalen) peper
5 witte asperges
10 groene asperges
2 eieren
1 dl slagroom
50 gram geraspte pizzakaas
snufje nootmuskaat
5 takjes verse basilicum

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 200 graden)

    Home            Recepten           Zoeken             Links