Recept voor Gevulde savooviekool


Verwarm de oven voorop 180°C. Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing met de melk, 3 dl water en 1/2 theelepel zout. Haal 6 mooie bladeren van de kool en was die. Bekleed de kom met de koolbladeren en laat ze ruim over de rand hangen. Was de rest van de kool en snijd hem in reepjes. Veeg de oesterzwammen schoon en snijd de helft in repen. Meng de kruidenkaas, de kool, de oesterzwamrepen en 75 gr cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in de kom en sla de overhangende bladeren over de puree. Laat het gerecht midden in de oven in ± 20 minuten goed heet worden. Verhit de boter in een koekepan en bak de rest van de oesterzwammen ± 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak me zout. Stort de gevulde savooiekool op een schaal en garneer met de rest van de cashewnoten en de oesterzwammen.


1 zakje aardappelpuree (Maggi)
3 dl melk
zout, peper
1 savooiekool
250 gr oesterzwammen
1 pakje kruidenkaas (150 gr, Boursin)
100 gr gezouten cashewnoten
1 eetlepel boter
een kom (inhoud ±
1 liter)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links