Recept voor Gevulde lamsrollade


Snijd de olijven, de basilicum en de ansjovis in zeer kleine stukjes. Pers de knoflook uit. Meng de olijven, basilicum, ansjovis, knoflook, crème fraîche waterkers en peper en verdeel dit mengsel over het vlees. Rol de rollade op, en bind hem dicht. Verhit in een braadpan de boter. Schroei de rollade op hoog vuur rondom dicht, draai het vuur laag en laat de rollade in ongeveer 20 minuten gaar worden. Het vlees moet van binnen nog rood zijn. Serveer de rollade met aardappelpuree of pureetorentjes met mierikswortel en een warme salade met feta.


1 lamsrollade, uitgerold tot een lap en niet gekruid, of 500 gr lamsschouder, uitgebeend, of 500 gr lamsbout, uitgebeend, uitgesneden tot een lap
10 zwarte ontpitte olijven
1 takje verse basilicum
2 ansjovisfilets
100 gr waterkers
1/2 dl crè
me fraî
che
1 teentje knoflook
zwarte peper uit de molen
boter om in te braden
opbindtouw

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links