Recept voor Gevulde lamsboutrollade uit de oven


Ontdoe het vlees van overtollig vet. Vermeng het broodkruim, de rozemarijn en de pecannoten en voeg de marmelade, gemengd met de rasp en het sap toe. Meng alles lichtjes en voeg eventueel meer sap toe om te binden. Druk de vulling in de holte van het vlees, rol het vlees op en bind het met keukentouw vast. Leg het vlees in een braadslee en wrijf er extra marmelade over. Bak het onafgedekt 10-15 minuten op 220°C in de oven. Temper de oven tot 180°C en braad het 1-11/2 uur tot het vlees gaar is. Dek het, als het te snel bruin wordt, met aluminiumfolie af. Houd het vlees warm en zet het 10-15 minuten weg. Zet de braadslee op laag vuur. Voeg de wijn toe en meng die met de aanbaksels. Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur, laat het tot een dunne saus inkoken en voeg de overgebleven rasp en de extra marmelade toe. Verwijder het touw van het vlees. Snijd het in dunne plakken en schep de saus erover.


2 kg lamsbout zonder been
1 kop vers broodkruim
2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn
2 eetlepels grofgehakte peccannoten
1 eetlepel sinaasappelmarmelade
2 theelepels geraspte sinaasappelschil
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel sinaasappelmarmelade, extra
1/8 liter droge witte wijn
1 theelepel geraspte sinaasappelschil, extra
2 eetlepels sinaasappelmarmelade, extra

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links