Recept voor Gevulde forel op barbecue


Spoel de forellen goed af onder de koude kraan. Snijd de citroenen in dunne plakjes. Vouw de forellen open, zodat de buikholten vrijkomen. Bestrooi de buikholten met zout en (versgemalen) peper en vul ze met de plakjes citroen en laurierblaadjes. (Het mooiste is het als je de plakjes citroen en de laurierblaadjes om en om in de buikholten legt.) Bestrijk de forellen dun met olie en bestrooi de huid met wat zout. Klem de forellen vast in de visklem en gril ze in 10-15 minuten op de barbecue bruin en gaar.


5 forellen
2,5 citroen
10 laurierblaadjes
2 eetlepels olie
Materialen: visklem, barbeque

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Stook de bbq ruim van te voren op. De kolen moeten een grijs/witte laag hebben.

    Home            Recepten           Zoeken             Links