Recept voor Geroosterde lamsbout


Maak de lamsbout droog. Vermeng de geplette en fijngehakte teentjes knoflook met de cognac, de mosterd, de tijm en de peper. Wrijf de lamsbout hiermee in en laat dit minstens 1 uur intrekken. Leg het vlees in aluminiumfolie gewikkeld op een koele plaats Maak de bout opnieuw met keukenpapier droog en bestrijk de bout en het ovenrooster met olie. Schuif het rooster met de lamsbout niet al te dicht onder de reeds hete ovengrill. Zet een braadslede of bakplaat onder het ovenrooster en laat de bout, onder af en toe omkeren en insmeren met olie, 45-55 minuten roosteren. Bedek na 15 minuten de dunne delen van de bout met aluminiumfolie en haal dit er 5 minuten voor het einde van de roostertijd weer af. Verpak de bout, als hij uit de oven komt, geheel in folie en laat hem nog 15 minuten rusten. Strooi er wat zout over. Snijd de bout aan tafel in niet te dikke plakken. Geef er kruidenboter (zonder knoflook), gekookte haricots verts (jonge sperzieboontjes), tomatensalade en gefrituurde kleine aardappeltjes bij. ">


4 personen
1 kg lamsbout met been
4 teentjes knoflook
3 eetlepels cognac
1 eetlepel fijne Franse mosterd
2 theelepels fijngehakte verse tijmblaadjes
1 theelepel zwarte peper
11/2 dl olijfolie
zout

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
niet in de koelkast.
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links