Recept voor Gemberbollen


Gember fijn snijden In een grote kom bloem en gist mengen Melk lauwwarm maken en samen met het zout en de suiker aan de bloem toevoegen Met een mixer tot beslag mengen. Gember en koekkruiden door het beslag mengen. Kom afdekken met plastic folie en op een warme tochtvrije plaats laten rijzen. Als de hoeveelheid verdubbeld is is het goed (duurt ongeveer 1 uur) Niet meer roeren! In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat) In totaal bakken de oliebollen in ca 8 minuten gaar


500 gram bloem
1 zakje gist
0,5 liter melk
1 theelepel zout
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels bakgember
0,5 eetlepel koekkruiden
zonnebloemolie

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt! Bestrooien met poedersuiker.

    Home            Recepten           Zoeken             Links