Recept voor Gemarineerde kabeljauw in tomaten saus


Maak de citroen onder koud water goed schoon en rasp er heel dun wat af (1 theelepel). Pers de citroen uit. Knip de koriander fijn. Pers de knoflook boven ovenschaal uit. Voeg citroensap, koriander, paprika poeder, cayennepeper, djintan en olie toe en roer dit tot een marinade. Wentel de vis door de marinade en leg de vis er in. Zet de vis afgedekt 4 uur in de koelkast. Keer de vis af en toe. Knip de peterselie fijn. Hak de olijven fijn. Giet de kappertjes af. Breng in een pan de tomatenblokjes met vocht, peterselie, citroenschil, olijven en kappertjes aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes sudderen. Haal de vis uit de marinade en doe de vis over in een ovenschaal. Schenk nu de tomatensaus over de vis. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis midden in de oven in 30 minuten gaar worden.


1 citroen
3 teentjes knoflook
1 zakje verse korriander
2 theelepels paprika poeder
mespunt cayennepeper
2 theelepels djintan (gemalen komijn)
4 eetlepels (olijf)olie
2 schaaltjes kabeljauw of koolvis filet ( 200 gram)
1/2 zakje verse peterselie ( 30 gram)
12 zwarte olijfen zonder pit
1 potje kappertjes (45 gr, Royal Mail)
1 blikje tomaten blokjes (netto 400 gram)
ovenschaal (inhoud 2 liter)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden. Serveren met brood en courgette salade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links