Recept voor Gekruide runderniertjes


Leg de niertjes gedurende een half uur in een bak met water. Verschoon dan het water en laat ze nog een half uur liggen. Haal ze dan uit het water en spoel ze met koud water af. Halveer ze en verwijder eventuele ongerechtigheden. Snijd de niertjes in kleine stukken. Meng gember, knoflook en wat zout door elkaar en smeer de niertjes hiermee in. Laat ze zo drie kwartier marineren. Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn. Fruit de ui samen met de kurkuma, ketoembar, piment, fijngemaakte kemiries en de kaneel onder goed omscheppen aan in wat olie. Doe er dan de niertjes bij en laat deze kleuren. Giet er dan twee kopjes water bij, zet het vuur laag en laat de niertjes gaar worden. Breng het gerecht op smaak met tamarinde, kaneel en suiker.


500 gram runderniertjes
1 theelepel versgeraspte gember of 2 theelepels gemberpoeder
2 tenen knoflook uit de knijper
2 uien
1 theelepel kurkuma
1 theelepel koriander
1 theelepel piment
3 gepofte kemirienoten
2 theelepels kaneelpoeder
2 eetlepels vloeibare tamarinde
2 theelepels javaanse suiker of
4 theelepels bruine suiker

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links