Recept voor Gekruid rundvlees


Zet het vlees op met zoveel kokend water dat het net onder staat. Laat het vlees op laag vuur gaar trekken. Haal het dan uit de pan en snijd het in dunne repen. Los het blok santen op in de warme bouillon. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Wrijf ui, knoflook, spaanse pepers, ketoembar, djinten, laos en suiker tot een brij. Meng deze met de kokosmelk en doe het vlees weer in de pan. Voeg de salamblaadjes toe en laat alles sudderen tot het vocht verdampt is.


500 gram mager rundvlees
1/2 blok san ten
10 salamblaadjes
10 gedroogde spaanse pepers
2 uien
3 tenen knoflook uit de knijper
1 eetlepel ketoembar
1 theelepel djinten
2 theelepels bruine suiker of 1 theelepel javaanse suiker
1 theelepel laos

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links