Recept voor Gehaktballetjes op een bedje van mosterdspinazie


Voorbereiden: Rauwe ham en Italiaanse kruiden fijnsnijden. Rauwe ham, gehakt, kaas, helft van Italiaanse kruiden, eieren en peper (in keukenmachine) mengen. Van gehaktmengsel kleine balletjes ter grootte van walnoten draaien (en door paneermeel wentelen). Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Knoflook pellen en snipperen. In ruime koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en op matig vuur gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Vlak voor de balletjes klaar zijn in andere grote koekenpan of wok rest van olie verhitten en knoflook, spinazie en rest van kruiden op een matig vuur kort roerbakken tot spinazie net iets is geslonken. Mosterd erdoor mengen, spinazie over 4 borden verdelen en de gehaktballetjes op spinaziebedjes leggen.


100 gram rauwe ham (plakjes)
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix
400 gram rundergehakt
4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
2 eieren
peper en zout
eventueel paneermeel
1 teentje knoflook
6 eetlepels olijfolie
2 zakken panklare spinazie ( 300 gram)
2 eetlepels grove mosterd

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Serveren met spaghetti met tomatensaus.

    Home            Recepten           Zoeken             Links