Recept voor Gegratineerde koolschotel


recept Gegratineerde koolschotel Snijd de witte kool in stukken en verwijder de stronk. Was de kool en snijd ze daarna in fijne reepjes. Snipper de ui. Snijd en was de prei. Bak de kool, prei en ui licht aan in olie met de kerrie, knoflook, peper en zout. Het mag best wat pittig smaken. Bak het gehakt rul in een andere pan. Maak de puree spuitklaar. Leg in een vuurvaste schotel laagjes: gehakt, kool, gehakt. Maak de schotel af met een aardappelpureerand. Garneer de tomaat over het gerecht. Strooi tot slot de geraspte kaas over de hele schotel. Plaats de schotel ca. 20 minuten in de oven.


1 kilogram witte kool
500 gram gehakt (half om half)
1 grote prei
1 ui
2 tomaten
(zonnebloem) olie om te braden
1 mespuntje zout
1 vleugje peper
2 theelepels kerrie
1 teentje knoflook
150 gram kaas
400 gram aardappelpuree (kant-en-klaar)
Extra nodig: spuitzak

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links