Recept voor Gegratineerde aspergerolletjes


recept Gegratineerde aspergerolletjes Schil de asperges en snijd aan de onderkant het houtige gedeelte weg. Breng ruim water met weinig zout aan de kook en leg de asperges erin. Breng het water opnieuw aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de asperges ongeveer 20 minuten afgedekt in het hete water liggen. Schil de aardappels. Neem na 20 minuten de asperges uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur inkoken. Kook ondertussen de aardappels. Haal 1 dl vocht uit de pan. Halveer de asperges en rol in elke plak ham 1 asperge. Leg de asperges in de ovenschaal. Doe er vervolgens de plakken kaas over heen. Meng de 1 dl kookvocht van de asperges met de slagroom en de eidooier en breng het op smaak met zout en peper. Schenk dit mengsel in de ovenschaal en gratineer de rolletjes circa 15 minuten in het midden van de oven. Strooi voor het serveren de peterselie er over.


1 kilo asperges
zout
peper
300 gram ham
190 gram kant-en-klare plakjes kaas
1/8 slagroom
1 eidooier
2 el fijngesneden peterselie
aardappels
(extra: grote, ingevette ovenschaal)

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 220 graden. Voor 2 volwassenen en 3 kinderen is 1 kg asperges genoeg, bij 5 volwassenen kun je beter 1,5 kg asperges nemen.

    Home            Recepten           Zoeken             Links