Recept voor Gefrituurde reuzegarnalen


recept Gefrituurde reuzegarnalen Klop in een grote kom het water met het ei. Voeg de bloem en peper toe en klop alles tot een zacht beslag. Meng voor de dipsaus de sojasaus, citroensap en honing in een kommetje. Verhit de olie in een grote steelpan of frituurpan dusdanig dat een stukje brood er in 1 minuut bruin wordt. Houd de garnalen bij de staart vast en doop ze een voor een in het beslag. Schud het teveel eraf. Leg de garnalen voorzichtig in de olie en bak ze in 3 tot 6 minuten knapperig en bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Dien ze op met de dipsaus.


1,2 dl water
1 ei
100 gram bloem
1 tl cayennepeper
12 rauwe reuzegarnalen (gepeld)
zonnebloemolie om in te bakken
keukenpapier
Voor de dipsaus:
2 el sojasaus
2 tl heldere honing
citroensap naar smaak

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links