Recept voor Gebakken asperges met sesamzaad


Maak de asperges schoon door de bruine schubben eraf te schrappen (groene asperges worden niet geschild). Breek 2 cm van de onderkant af en snijd de rest van de asperges diagonaal in ± 5 cm lange stukjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de asperges onder voortdurend omscheppen in 1 minuut beetgaar. Strooi de suiker erover en bak onder voortdurend roeren nog 30 seconden. Giet de sojasaus erover en stoof nog ± 30 seconden. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan al roerend lichtbruin. Strooi de zaadjes over de asperges en serveer.


24 groene asperges (±
750 gr)
2 eetlepels boter
1/2 theelepel suiker
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels sesamzaad

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links