Recept voor Gebakken Forel


Spoel de forellen goed af met water. Vul de buik van de forel met zout, grof gemalen peper en grof gehakte peterselie. Sluit de buik af met een houten cocktailprikker. Bak de gevulde forel in ruim boter om en om in ongeveer 2 minuten per kant. Doe de forel in een ovenschaal. Voeg witte wijn toe. Leg de amandelschijfjes bovenop. Laat de forel ongeveer 6 minuten grillen onder een hete grill. Indien nodig kunt u de tijd onder de grill verlengen met 6 minuten maar dan moet u wel een stukje aluminiumfolie op de forel leggen.


4 forellen
4 mespuntjes peper en zout
1 bosje peterselie
wat margarine
1 deciliter witte wijn
10 gram amandelschijfjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Lekker met een witte Hoegaarden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links