Recept voor Gazpacho


Schil de komkommer, snijd hem dwars door, haal de pitten eruit en hak de komkommer fijn. Pel de ui en de teentjes knoflook en hak ze fijn. Was de paprika en snijd hem in de lengte door. Haal er de zaadlijsten en zaadjes uit en hak hem fijn. Pureer de komkommer- en paprikasnippers in de mixer. Doe het mengsel in een diepe kom. Pureer de ui- en knoflooksnippers op hun beurt in de mixer en meng ze dan door de komkommer en paprika in de kom. Pureer de tomaten eveneens in de mixer en meng dan door de andere groentepuree. Voeg er de olijfolie, de wijnazijn en de cayennepeper bij. Breng op smaak met wat zout en meng het geheel goed. Dek de kom af met een keukendoek en zet deze gedurende minstens vier uur in de koelkast voor het opdienen.


250 gram gepelde tomaten (blik)
1 kleine komkommer
1 groene paprika
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel rodewijnazijn
2 eetlepels olijfolie, koudgeperst
1 snuifje cayennepeper
zout

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
Tips: Serveer bij de soep desgewenst in blokjes gesneden tomaat, komkommer en paprika. Erg lekker met warm knapperig stokbrood met kruidenboter en/of tappenades.

    Home            Recepten           Zoeken             Links