Recept voor Gado Gado (groente-ei salade met gado gado saus)


De kouseband in lengte van 4-5 cm snijden en de kool in lengte van 4-6 cm grof snijden; alle groenten apart houden, goed wassen en ze vervolgens apart één voor één in ruim water als volgt opkoken: - kool: 3-4 minuten - kouseband: 2 minuten - taugé: 1 minuut Na het opkoken van elke groente, die uit het water halen en goed uitlekken. Maak kleine porties van een mix van deze groenten; garneer met de hardgekookte eieren en met rode uien (in ringen gesneden)


Faja Lobi Gado Gado Saus
250 gram taugé

water
300 gram witte kool
5 eieren (hardgekookt)
1 rode ui
250 gram
Kouseband of sperziebonen

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Garneer dit gerecht eens met gefrituurde tempe of tahoe. Gado Gado is een lekkere en gezonde Surinaams-Javaanse groente-ei salade de gebruikte groenten worden slechts even opgekookt, waardoor ze knapperig en de natuurlijke vitaminen zoveel mogelijk behouden blijven. Van de verschillende groenten maakt men na het opkoken kleine porties gegarneerd met hardgekookte eieren en/of gefrituurde tempeh of tahoe vervolgens wordt de speciale Surinaamse Gado Gado Saus erover geschonken, waarmee een zeer smaakvol groentegerecht wordt verkregen. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links