Recept voor Franse lamsvleesschotel


Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in kleine stukjes en de prei in smalle ringen. Snij het vlees in stukken van ca. 3 cm. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 4 minuten rondom bruin. Bak de ui- en knoflooksnippers ca. 2 minuten mee. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de bloem erdoor. Schenk de wijn en de fond bij het vlees en breng de vloeistof aan de kook. Roer de honing, het laurierblaadje, de stukjes aardappel en wortel aan de preiringen erdoor. Doe alles in een ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees in het midden van de oven in ca. 5 kwartier gaar worden. Breng de vleesschotel zo nodig op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.


1 ui
3 knoflookteentjes
500 gram aardappelen (vastkokers)
1 winterwortel
2 preien
500 gram lamsbout zonder bot
80 gram boter
zout
peper
1 eetlepel bloem
3 dl rode wijn
4 dl lamsfond (uit een pot)
1 theelepel honing
1 laurierblaadje
2 eetlepels gesnipperde peterselie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 180 graden. Lekker met een tomatensalade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links