Recept voor Franse bonenpot


Kook de sperziebonen kort (10 minuten) in de magnetron. Snijd de rookworst in plakjes. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit olie in de pan en fruit de uien en de knoflook ca. 3 minuten op matig vuur. Bak de plakjes rookworst ca. 1 minuut mee. Laat de pot witte bonen uitlekken en voeg ze samen met de sperziebonen toe. Was de tomaten en snijd ze in vieren. Voeg tomaten en oregano toe aan het bonenmengsel. Laat het gerecht goed doorwarmen. Breng het geheel op smaak brengen met zout en peper.


1 rookworst van 350 gram
2 uien
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
200 gram sperziebonen
1 pot witte bonen
400 gram tomaten
1 tl gedroogde oregano
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Serveren met bijvoorbeeld sla en komkommer.

    Home            Recepten           Zoeken             Links