Recept voor Frangipannetaart op oude wijze


Roer de boter tot room. Meng de amandelen met de suiker. Voeg om beurten een deel van het suiker mengsel en een heel ei bij de boter tot alles goed gemend is. Meng de bloem er door. Rol het bladerdeeg open en leg het in kleine ronde vormpjes. Prik met een vork in het deeg. Doe het mengsel in de vormpjes. Leg er kleine reepjes deeg boven op in ruitvorm en bestrijk met glazuur. Bak alles in 20 40 minuten in de oven.


200 gr bladerdeeg
150 gr geraspte amandelen
150 gr kristalsuiker
150 gr licht gesmolten boter
2 eetlepels bloem
3 eieren

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 200 graden. Variatie: Vervang de amandelen door kokos. Serveer met koffie.

    Home            Recepten           Zoeken             Links