Recept voor Flensjes (pannenkoek gevuld met cocos)


Pannenkoek: Doe de pannenkoekmix in een kom en voeg al roerende de helft van de melk en de kleurstof toe. Klop het ei door het beslag. Voeg al roerende de resterende melk en het zout toe tot een glad beslag ontstaat. Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet daarin wat beslag, laat het uitlopen over de bodem en bak het aan weerszijden lichtelijk bruin. Vulling: Alle ingrediënten bij elkaar doen en kook het op een laag vuurtje tot een mooie vaste massa.


200 gram pannenkoekenmix
4 dl melk
2 theelepels rode kleurstof
1 ei
snufje zout
klontje boter
Vulling: 250 gram cocos (gemalen)
Vulling: 175 gram suiker
Vulling: 75 ml melk

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Flensjes: Zet de vulling (circa 1 eetlepel) in de lengte aan é é n kant van de pannenkoek en rol die op. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links