Recept voor Empanadas


Snipper de ui, knoflook en spek. Roerbak de ui, knoflook en spek ongeveer 5 minuten en voeg dan alle gehakt toe. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree, basterdsuiker en water toe. Laat op laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen. Snipper de augurken en hardgekookte eieren. Haal de pan van het vuur. Schep de augurken, eieren en koreander door het mengsel en laat het mengsel minimaal 30 minuten afkoelen. Klop het eiwit los. Vul de lapjes bladerdeeg met één eetlepel van het mengsel, en vouw het lapje diagonaal dicht. maak de randjes van de flapjes met de tanden van een vork dicht. Smeer de flapjes met het eiwit in. Bak ze in de oven volgens de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg.


1 el olie
4 plakken ontbijtspek
1 grote ui
3 teentjes knoflook
150 gr half-om-half gehakt
150 gr kipgehakt
2 blikjes tomatenpuree
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel water
2 hardgekookte eieren
4 augurken
2 theelepels gedroogde koreander (naar smaak)
1 eiwit
20-25 vellen bladerdeeg

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Dit recept is genoeg voor ongeveer 24 Empanadas. Verwarm de oven voor op de temperatuur die op de bladerdeegverpakking staat aangegeven. Serveer met andere kleine hapjes. Je kan dit goed van te voren klaar maken en koud eten. Warm eten kan ook Yum Cha

    Home            Recepten           Zoeken             Links