Recept voor Echte pepernoten (taaitaai noten)


In een kom de honing, het ei, de speculaaskruiden, anijs en zout mengen. Het bakmeel erdoor roeren. Het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast laten rusten. Vorm van het deeg repen en snijd deze in dobbelstenen. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.


250 gr vloeibare honing
1 ei
1 eetlepel speculaas- of koekkruiden
1 theelepel gemalen anijszaad
zout
250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Dit recept is geschikt voor: 1 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Vaak worden pepernoten en kruidnoten door elkaar gehaald. Kruidnoten lijken meer op speculaasjes, en zijn klein, rond en hard. Pepernoten lijken meer op taaitaai De oven voorverwarmen tot 200 graden. Gewoon, gooien en grabbelen Z. Piet

    Home            Recepten           Zoeken             Links