Recept voor Duivelse boerenkool


Kook de aardappelen in een ruime pan. Als ze half gaar zijn, voeg dan de boerenkool toe. Fruit in een scheutje olijfolie de gesnipperede ui en de peperringetjes tot ze glazig zijn. Als de aardappelen gaar zijn, giet ze samen met de boerenkool af en maak er een puree van. Voeg daar het uienpepermegsel aan toe, de knoflook, likje mosterd, de spekjes en de radijsjes. Omscheppen en nog even doorwarmen.


1 zak boerenkool
3 rode uien (gesnipperd)
1 bosje radijsjes in kwarten
1 verse rode peper in ringetjes
1 teentje knoflook
250 gram uitgebakken spekjes
scheutje olijfolie
voor de puree:
500 gram aardappelen
125 ml melk
likje mosterd
flinke klont boter
peper
zout
evt. nootmuskaat

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Lekker met worst!

    Home            Recepten           Zoeken             Links