Recept voor Drentse koolraapstamppot


Schil de aardappelen en de koolraap, snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in ± 20 minuten gaar. Knip intussen de bieslook fijn en snij de champignons in vieren. Verhit de kruidenboter in een koekenpan en bak de champignons ± 5 minuten tot al het vocht is verdampt. Maal er peper over. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de yoghurt, 3/4 deel van de kaas en 3/4 deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal. Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill gratineren. Schep de champignons erop en strooi er de rest van de bieslook over.


750 gr aardappelen
1 koolraap (±
700 gr)
zout
1/2 potje verse bieslook
250 gr kastanjechampignons
2 eetlepels kruidenboter
1 bekertje Bulgaarse yoghurt (125 ml)
versgemalen peper
100 gr geraspte boeren Leidse 20+ kaas

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links