Recept voor Dikke speculaasbrokken


Zeef het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker boven een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein. Voeg de melk toe en kneed alles tot een soepel deeg. Druk dit deeg op een beboterde bakplaat tot een laag van ± 1 cm uit, strooi er de amandelen over, bestrijk met wat melk en schuif de bakplaat ± 45 minuten iets onder het midden in een matig warme oven (140-150°C). De speculaas moet door en door gaar en lichtbruin van kleur worden. Breek de dikke speculaas na het afkoelen in brokken.


250 gr zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gr (licht)bruine basterdsuiker
75 gr boter
4 eetlepels melk
(50 gr ontvliesde amandelen)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Piet

    Home            Recepten           Zoeken             Links