Recept voor Dikke speculaas


Hak 2/3 van de amandelen grof. Snipper de sukade. Zeef het bakmeel, de kruiden en een klein beetje zout in een kom. Doe de basterd- en vanillesuiker er bij. Snijd de boter klein en doe die er bij. Voeg 3 eetlepels melk toe. Kneed alles tot een glad mengsel. Meng de amandelen en de sukade er door. Vet het bakblik in. Vorm op het bakblik een plak van ca. 20x30 cm (of maak een figuur). Bestrijk het geheel met melk en strooi de over gebleven amandelen er over en druk ze aan. Bak het in de oven lichtbruin.


50 gram amandelen
50 gram sucade
250 gram zelfrijzend bakmeel
0,5 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel kaneel
150 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram boter
4 eetlepels melk
zout

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Deze speculaas blijft lichtbruin door het gebruik van witte basterdsuiker. Het blijft enigzins zacht. Verwarm de oven voor op 150-175 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links